About

M-am nãscut la 20 septembrie 1965, provin dintr-o familie de oameni simpli, am crescut la tarã si am ajuns acolo unde sunt doar prin propriile forte.
Mi-am plãtit facultatea din salariul pe care l-am câstigat ca  asistentã  medicalã si am intrat în magistraturã prin concurs organizat la nivel national, când concurenta era de 7 pe loc.
A fost o mare sansã pentru mine, având în vedere cã în avocaturã si notariat nu aveam acces, fiind „a nimãnui”.
Am crezut încã din stagiaturã în independenta judecãtorului, manifestându-mi demn argumentele chiar în fata colegilor cu experientã de la tribunal si curtea de apel.
Am avut curajul ca judecãtor stagiar, în anul 2001,  sã contest un ordin al ministrului Justitiei, pe atunci d-na Rodica Stãnoiu, prin care mi se imputa o sumã de bani, primitã cu titlul de indemnizaþie de maternitate, contestatie care a fost admisã prin hotãrâre definitivã si irevocabilã,  împotriva cãreia Procurorul general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie a declarat recurs în anulare, recurs respins prin decizia instantei supreme. Atât la recurs cât si la recursul în anulare am depus întâmpinare argumentatã pe texte de lege, de care sunt mândrã si îmi place sã cred cã  argumentele mele au cântãrit în aprecierea  ca nefondate a celor douã recursuri.  
 Îmi place disciplina dar respectarea legii si corectitudinea sunt obiectivele mele principale si  întotdeauna am manifestat opozitie în cazurile în care am constatat cã nu se respectã legea sau R.O.I.
La initiativa mea, sustinutã fiind de ceilalti colegi, ne-am adresat C.S.M într-o situatie în care ne-am opus unei dispozitii date de presedintele tribunalului iar CSM-ul ne-a dat un rãspuns favorabil.
În altã situatie am refuzat justificat sã îndeplinesc o dispozitie datã de presedintele instantei, justificare argumentatã legal.
Încerc sã fiu la curent cu noutãtile legislative, doctrinare si de practicã judiciarã si, uneori, punctele mele de vedere, considerate izolate cândva, mi le-am regãsit confirmate prin decizii date de Înalta Curte de Casatie si Justitie în recursurile în interesul legii. 
Consider cã m-am manifestat întotdeauna demn, obedienta fiindu-mi strãinã.
Satisfactiile mele profesionale sunt atunci când hotãrârile judecãtoresti, pronuntate în dosare în care  pãrtile au manifestat „multã pasiune”, au rãmas definitive prin nefolosirea  cãilor de atac, ceea ce mã face sã cred cã hotãrârile au fost  nu numai legale si temeinice, ci si echilibrate, fiecare dintre pãrtile, atât de înversunate în trecut, acceptând solutia datã, precum si atunci când hotãrârea pronuntatã într-un dosar complex „a tinut” în cãile de atac.
Sigur, cariera unui judecãtor nu este formatã  numai din satisfactii profesionale, ci si din insatisfactii, acestea fiind situatiile în care hotãrârile din dosare „muncite” au fost casate pe greseli de procedurã sau prin  reaprecierea probelor de cãtre instantele de control judiciar, dar insatisfactia este diminuatã de faptul cã am constiinta curatã, cã am dat o hotãrâre în care am crezut, fãrã a fi influentatã în nici un mod de “factori perturbatori”.
Nu sunt perfectã dar sunt perfectionistã , urmãresc sã fac lucrurile cât mai bine.
Sunt un judecãtor onest, cu adevãrat independent, responsabil, curajos si critic si, de aceea, mã consider potrivitã pentru functia pentru care candidez.
 

4 răspunsuri la About

 1. m zice:

  Felicitari! Pacat ca nu mai scrieti pe blog.

 2. Adrian Mănăilă zice:

  Din proprie experiență în România se practică Injustiție. Pot dovedi cu acte. Este vorba de o nerespectare a unei hotărâri judecătorești, flagrantă, contestată, plângere penală, judecător de primă instanță. Toți au luat în considerație doar punctul de vedere al celui reclamat (Casa de pensii Municipiul București), actele depuse întâmpinările, precizările depuse de mine nici nu au fost citite/parcurse.
  Așa ajungem să ne facem dreptate la forurile internaționale.
  Aceasta este explicația scăderii încrederii în Justiție!
  Să mai adaug?
  Corupția din Justiție. (De ce vă revoltați că au fost condamnați judecători dovediți corupți?)
  Condamnările dubioase a cazurilor de mare corupție: cu suspendare, arest la domiciliu, câțiva ani ce tot felul de reduceri (intră analfabeți și ies autori de lucrări științifice, nerecuperarea sumelor dovedit furate, etc., etc., etc.

  Cu stimă,

  Adrian Mănăilă

  • Imi pare rau daca ati inteles ca sunt revoltata ca au fost condamnati judecatori dovediti corupti. Eu am identificat drept una din cauze confirmarea opiniei ca uneori justitia nu este corecta. Bine petru sistem si tara ar fi fost sa nu existe niciun judecator corupt, nu sa nu fie condamnati cei corupti.Curatenia din interior este bine venita! Din cauza acestor cazuri suntem anatemizati cu totii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s