Odios și descalificant


Forumul Judecătorilor a descoperit apa caldă!
Deşi cunoaşte foarte bine că toţi procurorii, judecătorii, personalul asimilat acestora si magistratii-asistenti, care sunt detasati sau delegati in alta localitate decat cea de domiciliu, beneficiaza, pe toata durata delegarii sau detasarii, de diurna in cuantum de 2% din indemnizatia de încadrare brută lunară, dar nu mai puțin decât cuantumul prevăzut pentru personalul din unitățile bugetare, şi că în această situaţie sunt probabil sute de persoane, în special în cadrul structurilor de parchet, Forumul Judecătorilor a fost interesat doar de indemnizaţiile de delegare ale procurorilor din cadrul Secţiei nou înfiinţate la Pachetul General.
Mi se pare absolut odios și descalificant, pentru o asociaţie profesională, să încerce să arunce oprobriul public asupra unor magistraţi care beneficiază de aceleaşi drepturi, prevăzute de lege, ca şi multe alte zeci de magistraţi, aflaţi cu precădere în structurile de parchet, şi despre care Forumul Judecătorilor până la acest moment nu a avut a spune nimic.
De indemnizaţiile de delegare încasate până în luna octombrie 2018, de unii procurori din structura centrală a DNA, nu s-a interesat Forumul Judecătorilor.
Brusc i s-a trezit interesul la momentul înfiinţării noii secţii pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Indemnizaţia de delegare de 2 % din indemnizaţia de încadrare brută lunară a fost introdusă prin OUG nr. 27/2006, act normativ adoptat în timpul când doamna Monica Macovei era  Ministru al Justiției,  ministru care a și contrasemnat ordonanța.
În acea perioadă domnul judecător Cristi Danileţ era consilier personal al doamnei ministru Macovei și foarte probabil  că a fost și beneficiar al acestei dispoziții, fiind detașat la Ministerul Justiției.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s