Cererea trimisă astăzi pe mail la Consiliul Superior al Magistraturii


Doamnă Preşedinte,

            Subsemnata Axinte Lăcrămioara, judecător în cadrul Tribunalului Botoşani, preşedinte al Secţiei a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, având în vedere dispoziţiile art. 133 alin. 1 din Constituţia României şi art. 30 alin. 3 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, vă rog să dispuneţi efectuarea verificărilor necesare pentru clarificarea sub toate aspectele şi în condiţii de totală transparenţă a existenţei  (sau nu) a unor informatori, colaboratori sau ofiţeri acoperiţi ai serviciilor de informaţii în instanţe şi parchete, dar şi a implicării Serviciului Român de Informaţii în instrumentarea unor dosare penale.

            Astfel, într-un interviu publicat pe juridice.ro la data de 30.05.2015, domnul general Dumitru Dumbravă, directorul Direcţiei Juridice din cadrul SRI, a declarat următoarele:  “dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”.

            Din aceste fragment rezultă că SRI se implică în instrumentarea dosarelor penale până la trimiterea în judecată şi “urmăreşte” ce se întâmplă cu dosarele penale după  ce acestea ajung în instanţe, probabil cu ajutorul informatorilor şi colaboratorilor.

            De asemenea, în acelaşi interviu domnul general Dumitru Dumbravă a mai afirmat că: “Realitatea este că, în foarte puţine cazuri de corupţie în sistemul judiciar, SRI pleacă de la un anumit magistrat corupt. Am spune mai degrabă că, aplecându-ne asupra fenomenului, am determinat analitic câteva pattern-uri infracţionale care apar ca nişte anomalii în sistem. Acestea fac obiectul efortului nostru investigativ, iar schemele infracţionale sunt apoi decriptate pas cu pas, identificând actorii şi partiturile jucate de aceştia, fie că este vorba de poliţişti, de procurori, judecători şi, de ce nu, SRI-işti.”

            Din acest fragment rezultă că SRI asigură o urmărire informativă a tuturor judecătorilor şi procurorilor, probabil cu ajutorul informatorilor şi colaboratorilor, apoi când în urma analizării informaţiilor primite se trage concluzia că apar “nişte anomalii în sistem”, unii judecători şi procurori sunt supuşi investigării informative, probabil de către ofiţeri acoperiţi. Toate aceste activităţi se desfăşoară, aşa cum a declarat domnul general, fără să se pornească de la informaţii, aparent credibile, referitor la suspiciunea că un anumit magistrat ar fi corupt.,

            La şedinţa de bilanţ DNA, din 25 februarie 2016, Directorul SRI Eduard Hellvig a declarat “SRI alocă resurse umane, resurse procedurale şi tehnologice de cel mai înalt nivel în cooperarea cu DNA. Asta se poate traduce în sute de echipe operative comune, care reprezintă un parteneriat interinstituţional de succes.”

            Declaraţia este publicată pe site-ul SRI, la adresa https://www.sri.ro/fisiere/discursuriinterviuri/Discurs_DNA.pdf , dar a fost preluată şi de presă     https://www.youtube.com/watch?v=zkiWJ4Iiq8s  (de la minutul 1:06).

            Aşadar, directorul SRI confirmă şi clarifică afirmaţiile anterioare ale generalului Dumitru Dumbravă, în sensul că au existat în trecut şi  existau încă, la data de 25 februarie 2016, echipe operative mixte, formate probabil din procurori şi lucrători SRI.

            Procurorul General al Parchetului de pe lângă ICCJ, în faţa membrilor CSM şi a reprezentanţilor organizaţiilor profesionale ale magistraţilor, la data de 18 ianuarie 2017,  a recunoscut existenţa unui Protocol încheiat între Ministerul Public şi SRI, pe care l-ar fi găsit când a fost numit în funcţie (28 aprilie 2016) : ”A existat un protocol in care se discuta despre echipe operative intre Ministerul Public si serviciile de informatii, insa eu mereu mi-am pus urmatoarea problema: acest protocol nu exista, eu nu mi l-am insusit si nu mergem inainte cu astfel de inginerii, sa zic asa, pentru ca ele nu se gasesc in Codul de procedura penala,.”

             Înregistrarea audio este disponibilă la următoarea adresă http://www.luju.ro/magistrati/parchete/planul-de-fabricare-a-dosarelor-vizionati-uluitoarea-recunoastere-a-lui-augustin-lazar-despre-actul-de-infiintare-a-politiei-politice-protocolul-dintre-servicii-si-parchete-a-fost-anulat-de-procurorul-general-este-adevarat-ca-a-existat-un-protocol-care-nu

            Doamna Procuror şef DNA, Laura Codruţa Koveşi a recunoscut de asemenea, într-un interviu  din 20 ianuarie 2017,  existenţa acestui Protocol, despre care a afirmat că ar fi unul obişnuit, cum s-ar fi încheiat şi cu alte instituţii publice. http://m.ziare.com/laura-codruta-kovesi/kovesi-a-existat-protocol-nu-doar-cu-sri-ci-cu-mult-mai-multe-institutii-vezi-si-reactia-parchetului-general-1450800-font1

            Totodată, în spaţiul public au apărut o serie de dezvăluiri privind implicarea SRI în instrumentarea unor dosare penale.

            http://www.mediafax.ro/social/video-sebastian-ghita-traian-basescu-stie-cum-au-aranjat-camelia-bogdan-si-florian-coldea-condamnarea-lui-dan-voiculescu-ghita-dosarul-lui-adrian-sarbu-aranjat-pe-adresa-secreta-a-lui-florian-coldea-16047639        http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-21508742-sebastian-ghita-difuzeaza-inregistrari-audio-atribuite-lui-traian-basescu-39-vezi-conversatia-cand-imi-spuneau-luam-mustata-din-complet.htm

            Consider că este în interesul înlăturării suspiciunilor şi clarificării afirmaţiilor apărute în spaţiul public, privind imixtiunea SRI în actul de justiţie, să dispuneţi efectuarea de verificări complete, în condiţii de totală transparenţă, în ce priveşte respectarea dispoziţiilor art. 7 alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor de către persoanele din justiţie implicate în echipele operative, în urmărirea” dosarelor până la soluţionarea definitivă, urmărirea şi investigarea operativă a  judecătorilor şi procurorilor.

25.01.2017

Doamnei Preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s