În România nici un procuror nu condamnă vreo persoană, iar Justiţia nu este înfăptuită de popor!


Domnul ambasador Hans Klemm, într-un interviu acordat site-ului news.ro, a declarat, referitor la acuzaţiile de plagiat aduse doamnei Laura Codruţa Kovesi: „Ca procuror sef al DNA, a trimis la inchisoare niste oameni destul de puternici. Nu e surprinzator ca are dusmani ca urmare a acestui lucru si cred ca vedeti acest lucru in momentul de fata. Daca exista vreo pata pe activitatea ei, exista autoritati care vor putea investiga si evalua, dar eu o aplaud puternic pentru recordul de succes in a conduce lupta anticoruptie a Romaniei” .

Domnul ambasador ori este într-o gravă eroare, ori dezinformează cu bună ştiinţă!

În România, ca de altfel şi în SUA, un procuror nu poate trimite pe nimeni la închisoare, pentru că legea nu-i dă această putere.

În România, ca de altfel şi în SUA, numai judecătorul este cel îndreptăţit de lege să dispună arestarea şi condamnarea unei persoane.

Declaraţia domnului ambasador este inexactă şi sub alt aspect. Procurorul şef al DNA nu a instrumentat personal nici un singur dosar de corupţie, aşadar eventualele soluţii de condamnare obţinute în instanţă nu i se datorează procurorului şef, ci activităţii desfăşurate de procurorii din subordine.

Revenind la duşmani, este rezonabil să credem că, mai degrabă, procurorii care au instrumentat dosarele de corupţie şi judecătorii care au pronunţat hotărârile de condamnare ar putea fi „duşmăniţi”, nu procurorul şef.

În legătură cu afirmaţia domnului ambasador potrivit căreia „poporul ar trebui să decidă cum trebuie să procedeze judecătorii şi procurorii, pentru a-şi face treaba”, sunt absolut consternată că domnul ambasador crede că în România drepturile şi libertăţile fundamentale nu trebuie respectate, că judecătorii şi procurorii nu trebuie să respecte Constituţia şi legile în vigoare, ci trebuie să se comporte cum vrea poporul.

Cu alte cuvinte, ambasadorul afirmă că în România ar trebui să avem o Justiţie populară, nu una guvernată de lege.

Este absolut inadmisibil ca în anul 2016, la peste 26 de ani de la căderea regimului trecut, ambasadorul SUA să vorbească despre Justiţia populară, care a produs atâtea victime în primii ani de instaurare a regimului de tip sovietic în România.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s