Se impune demiterea Ministrului „Dezinformării Publice”!


Într-un articol, publicat de Hotnews și preluat și de alte site-uri de presă, se afirmă că au fost adresate Ministerului Justiției câteva întrebări referitoare la afirmațiile postate, cu 2 săptămâni în urmă, de ministrul Raluca Prună, pe pagina de Facebook.

Răspunsurile trimise nu numai că nu infirmă afirmațiile false făcute în scop manipulator de dna ministru, ci încearcă că ascundă adevărul, pretinzând că nu are date, dar are informații, și dezvăluie o serie de date incomplete, în același scop.

Astfel, deși ministrul a afirmat în mod fals (mincinos) că ar exista 60 de magistrați pensionari, cu o pensie lunară de peste 1 miliard lei vechi, Ministrul Justiției, prin Biroul de presă, după cum pretinde Hotnews, deși arată că nu are date despre pensiile încasate de magistrați și că aceste date le are doar Casa Națională de Pensii, cu toate acestea, adaugă că Ministerul „are informații că există 60 de magistrați care au asemenea pensii”.

După cum am mai scris deja, este absolut fals (mincinos) că ar exista 60 de magistrați cu pensii de 1 miliard lei vechi pe luna, adică 100.000 lei noi, cea mai mare pensie, la 31 mai 2016, era de 28.825,  o singura pensie, nu 60, și nu se cunoaște dacă e a unui fost magistrat, dar Biroul de presă al MJ susține în continuare un lucru neadevărat.

Mai departe, potrivit celor scrise de Hotnews, Biroul de presă se bâlbâie, în sensul că prima dată spune că nu are date referitoare la chiriile decontate pensionarilor care au intrat în avocatură, dar că are date privind chiriile plătite la cei pensionați: 920 de judecători și 1771 grefieri, după care precizeaza că nu e vorba de magistrați pensionați, ci despre cei în activitate.

În legătură cu această bâlbă, Ministerul Justiției, prin Biroul de presă, ar fi trebuit să spună foarte clar că nu se decontează chiria nici unui  magistrat sau grefier pensionat,  întrucât  nici o lege în vigoare în România nu dă acest drept  magistraților sau grefierilor pensionari.

Totodată, în mod absolut deliberat, Ministerul Justiție ascunde adevărul privind numărul asimilaților din Ministerul Justiției care beneficiază de decontarea chiriei, dar și adevărul că în pixul dnei Ministru Prună a stat stabilirea plafonul anual în limita căruia  se poate deconta chiria, atât în ce privește magistrații, dar și grefierii.

Așadar, Ministrul Prună se plânge de valoarea crescută a sumelor decontate pentru chirii, dar în fapt invocă propria culpă, propria incapacitate de a reglementa corespunzător plafonul anual în limita căruia se poate deconta chiria.

De asemeni, Biroul de presă al MJ furnizează informații incomplete în ce privește numărul de judecători detașați care beneficiază de diurna de 2 %,  în sensul că nu precizează câți dintre cei 32 de judecători sunt detașați în aparatul propriu al Ministerului Justiției și câți detașați la alte instanțe.

Judecătorii din instanțe și asociațiile profesionale ale magistraților  au solicitat de ani de zile încetarea practicii abuzive a CSM de detașare a judecătorilor, în posturi administrative la: Ministerul Justiției, alte ministere, ambasade și alte autorități, iar Ministrul Raluca Prună, deși are 10 luni de când a fost investită în funcție, nu a cerut CSM încetarea detașării judecătorilor în MJ, cu consecința imediată a sistării indemnizațiilor de detașare, despre care afirmă că ar avea un impact bugetar  de 678.542 lei.

Așadar, din nou Ministrul Justiției își invocă propria culpă.

Pentru toate aceste dezinformări, care au ca scop, pe de o parte, să provoace un val de ură asupra judecătorilor”îmbuibați”, pe care ii interesează doar „bănișorii”, cum a afirmat un ziarist de la Hotnews, iar, pe de altă parte, să dezbine judecătorii, se impune demiterea ministrului Raluca Prună, care, în fapt,  este Ministrul „Dezinformării Publice”.

.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Se impune demiterea Ministrului „Dezinformării Publice”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s