Raluca Prună și pensiile de „1 miliard lei vechi”


Ministrul Justiției, Raluca Prună, după postarea de pe facebook, referitoare la scrisorile de susținere pe care i le-ar fi trimis „în bilateral” sute de magistrați, eroare de „traducere” absolut nescuzabilă, dar  care poate explica diferența evidentă dintre percepția internă despre cum merg lucrurile în România și laudele exagerate ori acuzele nemeritate din Rapoartele MCV, continuă să dezinformeze opinia publică.

Într-un interviu acordat  News.ro, Ministrul Justiției a afirmat că, din informațiile pe care le deține MJ, ar exista 60 de magistrați pensionari cu pensii de peste 1 miliard de lei vechi pe lună, așa cum postase în mesajul de pe facebook. și că instituția care deține aceste date este Casa Națională de Pensii.

 Casa Națională de Pensii Publice, într-un răspuns adresat agenției Agerpres,  a comunicat că, la data de 31 mai 2016, cea mai mare pensie din sistemul public de stat este de 28.825 lei și este achitată unei persoane din București.

Prin urmare, nu există nici o pensie de 100.000 lei, cum afirmă Ministrul Raluca Prună.

Această afirmație neadevărată ca și aceea că, în anul 2015, Ministerul Justiției ar fi decontat aproape 10.000.000 euro numai pe chiriile judecătorilor și grefierilor, pentru care nu a prezentat nici un fel de dovezi, dar este posibil să includă și chiriile sutelor de asimilați din Ministerul Justiției, care au aceleași drepturi ca și magistrații, dar  nici pe departe volumul de activitate și responsabilitatea unui judecător, se încadrează în categoria dezinformărilor „livrate” cu bună știință în spațiul public, după modelul practicat în regimul trecut.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Raluca Prună și pensiile de „1 miliard lei vechi”

  1. dinoffside zice:

    Raluca Pruna are un astfel de discurs pentru ca, din nefericire, in Romania anului 2016, tehnocrat guvernata, astfel de discursuri prind la o populatie majoritar paupera. Saracul vrea sange de bogat ! Sa nu uitam ca suntem o cultura periferica in care talharii (aka haiducii) au fost personaje pozitive si un oltean analfabet era umasul personajului colectiv:: Burebista&Deceball&Mihai Viteazu si marele roman Hunyadi János.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s