Campania continuă


În cea de a treia zi a turneului electoral m-am întâlnit cu colegii de la Tribunalul Vrancea și Tribunalul Covasna.

La Focșani am ajuns cu vre-un sfert de oră înainte de întâlnire, dar am fost întâmpinată cu căldură și amabilitate de d-na prim-grefier și colega dânsei de birou, care m-au rugat la plecare să nu uit, dacă voi ajunge în CSM, de grefieri.

Domnul Președinte al Secției civile m-a invitat în Camera de Consiliu și am constat cu plăcere că au răspuns invitației  multi colegi, cred că aproape toți cei care nu aveau ședințe programate, deși ora întâlnirii a fost destul de matinală, 09:30.

Discuțiile au fost relaxate, colegiale, calde.

Colegii s-au arătat interesați să afle dacă am soluții la problemele cu care se confruntă judecătorii și dacă voi reuși să conving ceilalți membri despre justețea argumentelor mele, în așa fel încât să obținem majoritatea necesară adoptării unei hotărâri.

În opinia mea, soluțiile trebuie găsite prin dialog, consultare, consecvență și răbdare, știut fiind că nimeni nu poate afirma că deține răspunsurile la toate întrebările.

Consider, de asemenea, că în problemele importante, ce țin de statutul profesiei, este necesar ca și membrul CSM să aibă susținerea celor pe care îi reprezintă, altfel sarcina membrului CSM poate deveni aproape imposibilă și lesne de catalogat ca fiind opinie singulară, nu numai în CSM, dar și în sistem.

La Tribunalul Covasna am reușit să ajung mai repede decât ora aproximată (15:00), iar domnul Președinte Nicolae Orășteanu m-a întâmpinat spunându-mi că noul sediu al tribunalului este construit de o firmă din Botoșani. Dacă la aceasta adaug și faptul că dna prim – grefier este din Dorohoi, pot spune că m-am simțit mândră de botosănenii mei.

La întâlnire am avut o discuție ca de la coleg la coleg, nu am avut întotdeauna aceeași opinie, dar am găsit deschidere pentru dialog și aceeași disponibilitate de a cunoaște candidații.

În concluzie, o zi în care am cunoscut colegi minunați, pe care, probabil, altfel n-aș fi avut ocazia să-i cunosc, oameni plini de căldură, pe care mi-ar face plăcere să-i revăd.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Campania continuă

  1. dinoffside zice:

    Drum bun, in continuare.
    Asteptam relatari.
    Succes !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s