Ministrul Pîslaru minte!


Ministrul Pîslaru a mințit când a afirmat că intenția Guvernului a fost să înlăture inechitățile salariale produse ca urmare a unor acte normative, nu și acelea produse ca urmare a aplicării unor hotărâri judecătorești  individuale, unele admise, iar altele respinse de instanțe.

În aceeași ședință de Guvern de ieri, potrivit comunicatului de presă, au fost adoptate „Procedurile de aplicare necesare plății diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat preuniversitar și universitar, pentru perioada 1 octombrie 2008-13 mai 2011, care nu a obținut aceste drepturi prin hotărâri judecătorești.”

Prin urmare, pentru personalul didactic au fost luate măsuri pentru eliminarea discriminărilor create ca urmare a faptului că drepturile au fost obținute prin hotărâri judecătorești, dar pentru magistrați, care se află fix în aceeași situație, nu se poate.

Ministrul a mințit și  când s-a referit la indemnizațiile magistraților, ca fiind „de peste 10.000” lei.  Asemenea indemnizații se întâlnesc doar la structurile specializate din DIICOT și DNA, dar și la ICCJ, nu la magistrații de rând.

Trebuie subliniat că hotărârile pronunțate de instanțe, indiferent că acestea au privit pe profesori, personal medical, funcționari publici sau alte categorii de bugetari, au fost date  în baza legilor în vigoare, pentru că institutiile angajatoare au refuzat aplicarea corectă a legii.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ministrul Pîslaru minte!

  1. elena zice:

    Dar, ce părere aveți de recentul articol a dnlui Tapalagă, în aceiași notă, dar mult mai acid ?

    • Dezinformarea Ministrului in functie este mult mai grava decat invectivele aruncate de un ziarist care se pretinde aparator al Justitiei dar injura judecatorii. De fapt nu a aparat niciodata Justitia, ci a fost si ramane doar sustinatorul neconditionat al procurorului sef DNA.

  2. elena zice:

    Ei, dar totusi unele sustineri ale sale par mult prea bine documentate, prea din interior. Dar, na, poate ca are anumite surse dintre dvs., ceea ce ar inseamna ca va c-am dati singuri – cum se spune – la picioare. Un amic, carcotas desigur, mi-a spus ca o anumita declaratie de avere, de la CAB, cica mai de pe la mijlocul alfabetului, ar putea oferi un posibil raspuns. Da, io cred ca e doar o presopunere, nu-i ase ?.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s