Asumarea independenței


Poate Franța a dezamăgit multă lume, prin sentimentul de neputință în fața  atacurilor teroriste, dar, deși este încă sub stare de urgență declarată, judecătorii dovedesc că drepturile tuturor persoanelor ce se află pe teritoriul ei, indiferent dacă sunt proprii cetățeni ori străini, sunt respectate.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-21207751-franta-refugiatul-afgan-banuit-planuit-atac-terorist-paris-eliberat-identitatea-lui-fost-dezvaluita.htm

Prin urmare, judecătorii francezi au hotărât că, fără probe, nu poate fi menținută în arest  nici măcar persoana suspectată de terorism.

Refugiatului afgan nu i-a fost dezvăluită identitatea nici de către poliție, nici de către procuror. Pentru că dezvăluirea identității nu numai că ar fi fost o nesocotire a prezumției de nevinovăție, dar ar fi expus persoana unor eventuale acte de violență, în contextul complicat al momentului.

Judecătorul trebuie să-și asume independența în orice situație. Hotărârea pe care o pronunță nu trebuie să fie influențată nici de considerente etnice ori religioase, nici de păreri preconcepute existente în societate, nici de așteptările publicului de a se face dreptate.

Hotărârea judecătorească trebuie să se bazeze doar pe probe și pe lege.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s