Judecători, luați aminte!


Evenimentele recente din Turcia ar trebui sa pună toți judecătorii  pe gânduri!

Peste 1200 de judecători au fost suspendați din funcție, iar vreo 200 au fost arestați, la doar câteva ore după încercarea de lovitură de stat. Suspendarea judecătorilor s-a făcut de către Înaltul Consiliu al judecătorilor și procurorilor din Turcia, organism similar Consiliului Superior al Magistraturii din România.

Ambasadorul Turciei la București, într-un interviu, a declarat că vina lor este că ar fi membri ai FETO (organizația lui Fethullah Gulen),  “pentru ca nu stii niciodata ce pot face acesti oameni in institutiile in care sunt angajati; sunt foarte periculosi”.

A  mai declarat ambasadorul că organele de securitate, încă din 2014, ar fi identificat această organizație ca fiind  una “foarte periculoasă”, că din același an s-au început verificări, la nivelul fiecărei instituții, legate de apartenența la această organizație, iar în urmă cu trei luni Consiliul National de Securitate a declarat FETO grup terorist, exemplificând ca find faptă periculoasă săvârșită de această organizație “fraudarea concursurilor de angajare in institutiile de stat: au furat subiectele de examen si le-au dat rezolvarile membrilor FETO, asa ca au reusit sa populeze institutiile-cheie. Au facut-o trei ani consecutiv.”

Această declarație arată foarte clar că, pe baza unei liste întocmite de serviciile de informații, încă din 2014, fără să existe nicio dovadă că ar fi participat în vreun fel la tentativa de lovitură de stat, peste 2700 de judecători au fost suspendați din funcție, ori chiar arestați, “pentru că nu știi niciodată ce vor face acești oameni în instituțiile în care sunt angajați”.

Și pentru acest motiv, cu încălcarea garanțiilor legale referitoare la independența judecătorilor,  care probabil există și în Turcia, pentru ca este țară candidată la aderarea la UE, Înaltul Consiliu al Judecătorilor și Procurorilor a hotărât suspendarea din funcție a judecătorilor aflați pe lista serviciului de securitate turc, ori chiar au dat aviz pentru arestare.

Iată cum un întreg sistem de justiție poate fi zguduit din temelii, cum independența judecătorilor este considerată un pericol pentru că serviciile de securitate nu știu ce hotărâri vor pronunța, iar organismul chemat să garanteze această independență îi suspendă din funcție.

În prag de alegeri pentru Consiliul Superior al Magistraturii, judecătorii  români cred că trebuie să cântărească bine pe cine vor trimite ca reprezentanți în această instituție, întrucât actualul CSM va lăsa deja o moștenire periculoasă:  neclarificarea  situației “acoperiților” și a “câmpului tactic” din  Justiție, precum și  consilierii de etică.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Judecători, luați aminte!

  1. Si pentru a afla gradul de pericol al gulenismului https://ro.wikipedia.org/wiki/Fethullah_G%C3%BClen
    Conform lui Fethullah Gulen, umanitatea încă nu a descoperit un sistem de guvernare mai bun decât democrația[14].

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s