De la”Justitia in folosul cetatenilor” la Justitia in care referirea la drepturile fundamentale este un „lux teoretic”


Pentru cine este mai vechi in sistem si a prins numirea Monicai Macovei la conducerea Ministerului Justitiei, reamintesc ca pagina principala a site-ului institutiei te intampina cu sloganul „Justitia in folosul cetatenilor!”. Am comentat atunci ca sloganul mi se pare absolut aiurea, intrucat justitia nu poate fi niciodata in folosul tuturor cetatenilor, pentru ca nu se poate spune ca a fost de folos celor care pierd un proces civil sau inculpatilor care”primesc” o condamnare. Iata ca dupa 11 ani, un alt Ministru al Justitiei, Raluca Pruna, afirma ca discutia despre drepturi este un lux teoretic. http://www.dcnews.ro/raluca-pruna-discutia-despre-drepturi-e-un-lux-teoretic_499905.html Doamna Ministru, desi are doar cateva luni de cand a fost investita, a uitat deja ca a jurat cu mana pe Biblie, in fata Presedintelui Romaniei, ca va  apara drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor. „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” Au trecut cateva zile de la momentul la care a facut  afirmatia cu pricina, dar doamna Ministru tace malc, nu retracteaza cele spuse, ceea ce poate inseamna ca nu e nicio scapare, aceasta este parerea domniei sale. Pentru ca este inacceptabil ca Ministrul Justitiei sa considere ca drepturile fundamentale nu trebuie respectate, ci sunt simple teorii, cred ca este absolut necesar sa demisioneze! Ce legitimitate are un ministru, pentru care respectarea Constitutiei e un moft, sa propuna Presedintelui Romaniei numirea Procurorului General al Parchetului de pe langa ICCJ sau Procurorul Sef al DNA? http://www.just.ro/comunicat-de-presa-referitor-la-candidaturile-depuse-pentru-ocuparea-functiei-de-procuror-general-al-parchetului-de-pe-langa-inalta-curte-de-casatie-si-justitie/

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la De la”Justitia in folosul cetatenilor” la Justitia in care referirea la drepturile fundamentale este un „lux teoretic”

 1. Elena zice:

  Cenzurat, ce a spus doamna Pruna „cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic” este totuna cu ce insinuezi dumneata :”Raluca Pruna, afirma ca discutia despre drepturi este un lux teoretic” ?
  Cenzurat?
  Pai ea a spus de fapt ca, daca voi judecatorii va faceti ca judecati si luati spaga, procurorii se fac ca ancheteaza, ce drept la justitie imi mai garanteaza mie constitutia, cel din fata garii poate.

  • Doamna Elena (sau doamna Ministru?!), limbajul pe care l-am folosit in articol a fost unul civilizat si ma asteptam ca si sustinatorii doamnei ministru sa foloseasca acelasi limbaj.
   Constat ca a fost nevoie de 3 zile de la postarea mea, pentru ca sustinatorii sa desluseasca un inteles convenabil metaforei doamnei ministru.
   Pentru noi, ceilalti, a fost imposibil si pentru ca pe site-ul ministerului nu apare nici inregistrarea video integrala a declaratiei ;i nici trascrierea.
   Doamna, justitia penala reprezinta o mica parte din justitia din Romania, iar doamna ministru s-a concentrat, in mod exclusiv, in cele cateva luni de la investire doar pe justitia penala.
   De ce nu are absolut nicio preocupare pentru incarcatura exagerat de mare a rolului tribunalelor?
   Stiti ca tribunalele pronunta hotarari definitive? Stiti cate sute de dosare are de hotarat un judecator de tribunal?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s