Cat de importanta este vacanta?


Printr-un comunicat postat  ieri pe site-ul CSM, http://www.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=91, in care, printre altele, se avertizeaza ca  “Numirea într-o funcţie de demnitate publică a unui judecător în funcţie, fără ca acesta să fi fost detaşat de Consiliul Superior al Magistraturii, în prealabil, în acest scop, contravine dispoziţiilor art. 125 alin. (3) din Constituţia României, republicată şi ale art. 5 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi generează o situaţie de incompatibilitate pentru magistratul respective”, Biroul de Informare  aduce la cunostinta opiniei publice ca Plenul CSM se poate intruni in conditii de cvorum in perioada 20-24 august 2012.

Pana atunci,  situatia portofoliului justitiei ramane in interimatul primului –ministru, Victor Ponta.

Mi se pare inadmisibil ca Plenul CSM sa nu poata fi intrunit decat abia peste doua saptamani,   pentru  ca membrii CSM sunt in vacanta.

Sigur, unii dintre membrii CSM vor spune ca ei sunt in tara si disponibili pentru a reveni oricand in Bucuresti, dar scuzele individuale nu acopera adevarul jenant ca CSM-ului, ca organ colegial, nu-i pasa decat de propria vacanta.

Se pare ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii nu au auzit de institutia rechemarii din concediu.

Orice functionar sau salariat din Romania poate fi rechemat din concediu, daca situatia o impune. In situatia unui accident colectiv, spre exemplu, toti medicii chirurgi si de urgenta sunt chemati la spital, desi sunt in orele lor libere. In cazul unui dezastru,  jandarmii, pompierii, politistii  sunt chemati toti la serviciu.

Este mai importanta vacanta decat rezolvarea unei situatii  de criza, caci un interimat la MJ. este o situatie de criza?

Este mai importanta vacanta decat urgentarea pasilor necesari pentru ca un judecator, pentru prima data in Romania, sa fie numit Ministru al Justitiei? Este mai importanta vacanta decat finalizarea procedurii de verificare  a bunei reputatii a unui procuror, membru CSM,  suspendat din functie inca din 11 iulie, astfel incat exista riscul neindeplinirii cvorumului legal?

Sper ca membrii CSM sa renunte la confortul propriu, cum fac mai toti judecatorii, procurorii si personalul auxiliar din Romania, care lucreaza ore suplimentare neplatite si renunta la o buna parte din zilele de concediu pentru a-si redacta lucrarile.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Inspectia judiciara, judecator, Justitie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cat de importanta este vacanta?

 1. balbeck zice:

  De ce e anchetat Mazare?
  Leagea nr 3/2000
  Art. 52
  (1) Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi
  La el este exact opusul,a adus oameni la vot.

  PS: Mai degraba Basescu,Monica Macovei sa fie urmariti penal.Romania se duce de rapa.

 2. Si ICCJ este in vacanta! http://www.scj.ro/comunicate2012/Comunicat%20de%20presa09082012.htm .
  Asteapta intai ca CSM-ul sa ia act de demisie, apoi solicitarea va luata in discutie, de principiu, de conducerea curtii si apoi ……..etc.
  Pare ca nu avem nici o sustinere la varful justitiei pentru desemnarea unui judecator in functia de ministru al Justitiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s