Fostul Presedinte al Romaniei, printre altele, despre Raportul CE privind MCV


N-am avut ragazul pana acum sa citesc aceasta scrisoare, acum am citit-o si sunt perfect de acord cu observatiile facute pe baza Raportului CE.

http://www.cotidianul.ro/scrisoarea-lui-emil-constantinescu-catre-jose-manuel-barroso-presedintele-ce-189763/

Cred ca este de interes si decizia CC nr. 731 din 10 iulie 2012, privind cvorumul necesar la referendumul pentru demiterea presedintelui.

Dupa parerea mea decizia a depasit limitele sesizarii, considerentele sunt contradictorii, dispozitivul este neclar si este  in contradictie cu considerentele (in care se arata in mod expres ca „Legea pentru modificarea art. 10 din Legea 3/2000 este constitutionala” -paragraful 4.) si este absolut nemotivata in drept.

Nicaieri in cuprinsul deciziei nu se indica ce articol din Constitutia Romaniei impune cvorumul despre care se vorbeste in dispozitiv.

O asemenea hotarare, daca ar fi fost pronuntata de judecatori adevarati, adica de cei care alcatuiesc instantele judecatoresti si care infaptuiesc justitia, asa cum arata in mod expres Constitutia Romaniei, ar fi putut atrage cel putin  cercetarea disciplinara a judecatorilor, potrivit modificarilor legislative in materie, recent intrate in vigoare.

http://www.ccr.ro/decisions/pdf/ro/2012/D0731_12.pdf

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Fostul Presedinte al Romaniei, printre altele, despre Raportul CE privind MCV

 1. balbeck zice:

  De ce trebuie sa respectam decizia Curtii Constitutionale.Presedintele curtii nu a fost niciodata judecator,a fost membru pdl.Pe el a fost bataia in Parlament la 2 noaptea.
  CENZURAT

  • balbeck zice:

   ICR cred ca trebuia sa fie independent..Nu cred ca are ce cauta politicul acolo.Dar probabil ca primeste fonduri de la stat si probabil ca institutia trebuie sa fie politizata ca sa obtina bani.

 2. balbeck zice:

  Oare 8 milioane,si jumatate ,dintre care 7 milioane si jumatate pentru demiterea presedintelui,au votat degeaba?
  Eu nu sunt de acord cu votul obligatoriu,dar daca s-ar aplica,desi constitutia e incalcata,probabil ca nu si-ar mai permite sa faca boicot.Macar sa stie ca daca nu se duc la vot, vor fi amendati sau vor face munca in folosul comunitatii.

 3. balbeck zice:

  PSD spune ca nu mai poate fi intors nimic,cu alte cuvinte,Basescu ramane presedinte.PNL spune ca mai exista cai de atac.
  Parerea mea e ca decizia corecta e invalidarea referendumului.Nu s-a realizat cvorum.Nu pot sa se duca la Curte cu lista votantilor reactualizata acum.Trebuiau la inceput sa faca demersurile necesare.La BEC trebuia sa fie lista votantilor actualizata.Acum e prea tarziu.Si-au batut joc de noi,cei ce am fost la vot..Nu o sa mai votez niciodata,.Am fost cobaii lor,masa manevrabila.Curtea nu poate sa ceara un nou referendum cu lista votantilor actualizata.Ea decide pe lista cu aproape 18 milioane votanti,nu 16 milioane,cat era normal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s